Τάρτα γεμιστή με καραμελωμένη σοκολάτα γάλακτος




Τάρτα με καραμελωμένη σοκολάτα γάλακτος

Ήρθε η στιγμή να ασχοληθώ αυτή την φορά με την δημιουργία μια τάρτας γλυκιάς εννοείται και μπορώ να πω από την μικρή μου εμπειρία στην κατασκευή μιας τάρτας, πως είναι αρκετά εύκολη σαν διαδικασία αλλά και αρκετά απαιτητική. Υπάρχει πιθανότητα να σας σπάσει η τάρτα ή να παραψηθεί αλλά αν έχετε την κατάλληλη φόρμα για τάρτα που θα δώσει το κατάλληλο σχήμα στην τάρτα δεν θα υπάρξει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στην κατασκευή της αρκεί να αφήσετε την ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο.
  Στην γεύση είναι πολύ γευστική με έντονη την γλυκιά γεύση της σοκολάτας γάλακτος με καραμελένιες νότες και την μπισκοτένια υφή της τάρτας να αναμειγνύεται στον ουρανίσκο και σε συνδυασμό με την βελούδινη υφή της κρέμας σοκολάτας κάνει το αποτέλεσμα απογειωτικό!









    Και ιδού η συνταγή :



       Υλικά 

      Για την ζύμη

80 γρ βούτυρο τεμαχισμένο σε κύβους
65 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό ( αν είναι μικρό θα χρειαστεί δύο)
175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ. κακάο

Για την γέμιση

240 γρ. καστανή ζάχαρη
120 γρ. βούτυρο
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
200 γρ. κουβερτουρα γάλακτος τεμαχισμένη σε κομμάτια


Εκτέλεση 

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί και τα χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό σε ένα μπολ (αρκετά μεγάλο γιατί θα πεταχτούν όλα τα υλικά στην κουζίνα και θα έχετε καθάρισμα μετά!) μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Στην συνέχεια την τυλίγουμε σε μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Λίγη ώρα πριν την βγάλουμε από το ψυγείο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο 4-5 χιλιοστών και το μεταφέρουμε σε  σε φόρμα τάρτας διαμέτρου 23 εκατοστών. Ψήνουμε την τάρτα για 20 λεπτά αφού έχουμε απλώσει σε μια λαδοκολλά φασόλια ή ρύζι έτσι ώστε να μην φουσκώσει η ζύμη. Στην συνέχεια αφαιρούμε την λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
  Ετοιμάζουμε την γέμιση λοιπόν βάζοντας την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη και το βούτυρο να βράσει ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνουμε τα μείγμα να βράσει για 10-15 λεπτά και μετά είναι έτοιμο να το χύσουμε στην σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ( η γνωστή σπάτουλα) και το αδειάζουμε στην τάρτα που έχει κρυώσει στο μεταξύ. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και να πήξει η κρέμα για 2 ώρες τουλάχιστον ( αν δεν πήζει βάλτε το στο ψυγείο προς το τέλος). Και έτσι είστε έτοιμοι/ες έχετε φτιάξει μια λαχταριστή τάρτα να καλέσετε τους φίλους σας (μην είστε μοναχοφάηδες!) για ένα απολαυστικό απόγευμα με την συνοδεία αχνιστού καφε. Καλά γλυκομαγειρέματα!

 Enjoy!