Σοκολάτα 56 η απόλυτη απόλαυση της σοκολάτας!




    Κατηφορίζοντας την Ερμού σε μια από τις βόλτες μου στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και έχοντας ακούσει για μια μικρή αλλά εξαιρετική σοκολατερί που βρίσκεται χαμηλά της οδού,θέλησα με την φίλη μου την Ηρώ να την επισκεφτούμε μιας και η διάθεση για σοκολάτα υπάρχει πάντα ειδικά αν είναι και καλής ποιότητας! Αφού λοιπόν αφιερώσαμε λίγη ώρα γιατί η φίλη μου ήθελε να κάνει κάποια απαραίτητα ψώνια (τί να κάνουμε έπρεπε να το υπομείνω και αυτό!), βρεθήκαμε μετά την Καπνικαρέα σε μια στοά ανακαινισμένη με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική   
που μόνο μια ταμπελίτσα στην αρχή της υποδήλωνε ότι στο βάθος υπήρχε ένας ζεστός χώρος που μπορούσε να απολαύσει κανείς τον καφέ του αλλά κυρίως την σοκολάτα.
    

   
Η ονομασία πρόδιδε και το που βρισκόταν, στον αριθμό 56 της Ερμού. Θελήσαμε παρά το κρύο να καθίσουμε στα έξω τραπεζάκια καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμα στο εσωτερικό του μαγαζιού και οι περισσότεροι προτιμούσαν την θαλπωρή ενός μικρού αλλά πολύ ιδιαίτερου χώρου διακοσμημένου με βιβλία και ρετρό κουτιά σοκολάτας δίνοντας σου την αίσθηση ότι εισβάλλεις σε μια ιδιωτική κουζίνα που αναδύονται μυρωδιές ζεστής σοκολάτας!
   Η ιδιοκτήτρια πολύ ευγενική μας εξήγησε ότι τα ροφήματα σοκολάτας φτιάχνονται με σοκολάτα Varhorna που είναι γνωστή για την ποιότητά της και την εξαίσια γεύση της. Είχε κάνει αμέτρητες παραλλαγές για να πετύχει την σωστή αναλογία σοκολάτας και αρωμάτων. Όταν επέλεξα  την μαύρη σοκολάτα με πάπρικα μου είπε ότι υπάρχει και η πιο πικάντικη  εκδοχή της  με τσίλι καθώς και πολλές άλλες επιλογές όπως η σοκολάτα Gianduja που επέλεξε η φίλη μου.






   Από την πρώτη γουλιά με κατάκλυσε η έντονη σοκολατένια γεύση με ελαφρές νότες πάπρικας και η  πηκτή και κρεμώδης υφή της δικαίωσε απόλυτα την επιλογή μας! Η ένταση της σοκολάτας άφηνε μια επίγευση για αρκετή ώρα που ικανοποιεί τους περισσότερους λάτρεις της σοκολάτας. Για αυτούς που επιθυμούν πιο απαλές γεύσεις, μεταξύ άλλων υπάρχει και η σοκολάτα Gianduja εξίσου γευστική και πιο παραμυθένια όπως μας την περιέγραψε η ιδιοκτήτρια που αποτελείται από πραλίνα φουντουκιού και είναι αρκετά πιο γλυκία από την προηγούμενη. Από ότι έμαθα η ιδιοκτήτρια διατηρεί δικές της φυτείες σοκολάτας στην Βενεζουέλα για να εγγυάται ότι η ποιότητα της σοκολάτας θα διατηρείται σε εξαιρετικό επίπεδο!
  Το προσωπικό ήταν ιδιαίτερα εξυπηρετικό και πρόσχαρο και σου έδινε την εντύπωση ότι βρίσκεσαι κάπου οικεία. Είναι ένας ωραίος χώρος για χαλάρωση  και ξεκούραση μετά από μια εξόρμηση για ψώνια στην Ερμού ή μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. 
  Σοκολάτα 56 λοιπόν, ένας χώρος που αξίζει να επισκεφτείτε για να δοκιμάσετε την σοκολάτα όπως πρέπει να είναι.

                                                       Γιώργος Γκεβρέκης