Σιμιγδαλένιος χαλβάς με λεμόνι








 Μια εύκολη, γρήγορη,νηστίσιμη και νόστιμη παράλληλα συνταγή ειδικά για αυτούς που 
 λατρεύουν το λεμόνι στα γλυκά καθώς και σε αυτούς που προσέχουν την διατροφή τους!
 Ο χαλβάς αυτός φτιάχνεται σε λίγα λεπτά και είναι αρκετά αρωματικός λόγω του χυμού
 λεμονιού που περιέχει το σιρόπι. Αν δεν θέλετε τόσο έντονη γεύση λεμονιού μειώστε την 
ποσότητα του χυμού και αυξήστε αυτή του νερού. 
                                                     Καλά γλυκομαγειρέματα!



           
                                                                Υλικά 

                             100 γρ φρέσκος χυμός λεμονιού
                              500 γρ νερό
                             1 κάψουλα βανίλια (αν έχετε φυσική βανίλια ακόμα καλύτερα)
                             180 γρ. ζάχαρη
                             160 γρ. ελαιόλαδο
                              240 γρ. σιμιγδάλι χοντρό ( αν έχετε ψιλό δεν χάλασε ο κόσμος)




                                                Και τώρα ανασκουμπωθείτε!


     Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, το νερό, την ζάχαρη και την βανίλια σε μια κατσαρόλα 
     και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. 
      Ανακατεύουμε λίγο με μια κουτάλα, έως ότου λιώσει η ζάχαρη και αφήνουμε το σιρόπι να
    βράσει για 3 λεπτά ( ο χρόνος μετράει από την στιγμή του βρασμού).
     Βάζουμε στο άλλο μάτι μια κατσαρόλα (αντικολλητική μην μας κολλήσει το γλυκό)
    και ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι να κάψει σε χαμηλή  φωτιά και στην συνέχεια ρίχνουμε 
     το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα για περίπου 15-20 λεπτά σε χαμηλή
   φωτιά. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζεστό σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να αποροφηθεί
  (για 2 λεπτά περίπου). Αποσύρουμε από την φωτιά και αδειάζουμε τον χαλβά σε μια φόρμα
   (ή σε μικρότερα φορμάκια όπως προτιμάτε) και τον αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα.
   Ξεφορμάρουμε προσεκτικά πάνω σε μια πιατέλα και διακοσμούμε με φλούδες λεμονιού 
  η ακόμα και με ξύσμα και κανέλα και είστε έτοιμοι να το καταναλώσετε και να το μοιραστείτε
  με τους φίλους σας!