LITTLE KOOK : ΓΛΥΚΑ ΣΚΕΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ



Συνεχίζουμε την περιήγηση μας στα γλυκά στέκια της Αθήνας και ο δρόμος μας φέρνει στου Ψυρρή που τελευταία έχει γίνει το καινούργιο trend στα γλυκοπωλεία του κέντρου. Σε αυτή μας της επίσκεψη δοκιμάζουμε γλυκά σε ένα χώρο που θυμίζει παραμύθι με μια πολύ προσεγμένη διακόσμηση που άνοιξε τον τελευταίο καιρό στην περιοχή.
 Ο χώρος αποτελείται από 2 ορόφους και περιλαμβάνει διάφορους μικρότερους χώρους που μας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή και σε πιο ρομαντικά μονοπάτια, κάτι μεταξύ candy shop βικτωριανής εποχής και αναβίωση της Αλίκης στην χώρα των θαυμάτων! Παρόλο που τα Χριστούγεννα έχουν περάσει προς πολλού ωστόσο η διακόσμηση είναι απόλυτα εορταστική και επίσημη με πίνακες από πορτραίτα ευγενών στους κόκκινους τοίχους του.






Ας προχωρήσουμε λοιπόν και στο ψητό δηλαδή στο γλυκό ήθελα να πω καθώς οι ντυμένες σαν υπηρέτριες των αρχών του 20ου αιώνα μας προσφέρουν τον κατάλογο σε μορφή περγαμηνής. Οι επιλογές πολλές με σοκολατένια και μη γλυκά με ευφάνταστες ονομασίες. Επιλέγω ένα κέικ με κρέμα αλατισμένης καραμέλας και κομματάκια από cookies! Η γεύση με ενθουσίασε καθώς το αφράτο παντεσπάνι ερχόταν σε πλήρη αρμονία με την αλατισμένη καραμέλα και τα κομματάκια από cookies σε μια γενναία μερίδα που ωστόσο είχε μια ιδιαίτερα ελαφριά γεύση που δεν λιγώνει.  





 Μια άλλη επιλογή που δοκιμάσαμε ήταν και η γλυκιά κρέπα με σοκολάτα και μπισκότο που μας έκανε να θέλουμε να ξαναέρθουμε και να απολαύσουμε και τα υπόλοιπα γλυκά του μενού που είμαι σίγουρος ότι δεν θα μας απογοητεύσουν! Η κρέπα ήταν ιδιαίτερα γευστική και με μεγάλη δόση λαχταριστής σοκολάτας τραγανιστού μπισκότου.




 Μην ξεχάσετε να παρατηρήσετε τον σουρεαλιστικό άσπρο ρινόκερο στην σκάλα και ρίξτε μια ματιά στο μικρό μαγαζάκι στον πρώτο όροφο για πιο prive καταστάσεις! Η καινούργια τάση για θεματικά γλυκοπωλεία έχει αποκτήσει πολλούς υποστηρικτές και νομίζω πως θα δούμε πολλούς τέτοιους χώρους να ξεφυτρώνουν στο άμεσο μέλλον στο κέντρο της Αθήνας αλλά και αλλού.







   LITTLE KOOK : Καραϊσκάκη 17 Αθήνα

                                           ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΕΒΡΕΚΗΣ