Σοκολατάκια με καρύδια και δαμάσκηνα




 Μια συνταγή για σοκολατάκια εύκολη και νόστιμη ό'τι πρέπει για τις γιορτές και χωρίς περιττά έξοδα με 4 βασικά υλικά και θα έχετε λαχταριστά σοκολατάκια έτοιμα στην φοντανίερα σας! Κανονικά τα σοκολατάκια για την κατασκευή τους χρειάζονται ειδικά θερμόμετρα έτσι ώστε να επιτύχουμε την κατάλληλη θερμοκρασία κρυώματος της σοκολάτας για να αποφύγουμε τον διαχωρισμό της σοκολάτας από το βούτυρο κακάο κάνοντας το λεγόμενο tempering. Με την συγκεκριμένη συνταγή μπορούμε να το αποφύγουμε και να έχουμε χειροποίητα σπιτικά σοκολατάκια χωρίς πολύ κόπο!
Η συνταγή βρίσκεται παρακάτω και στα αγγλικά παρακαλώ!



Σοκολατάκια με καρύδια και δαμάσκηνα/ Chocolates with walnuts and plums
Υλικά/ ingredients

250 gr κουβερτούρα /couvertoure chocolate
350 gr καρύδια ψιλοκομμένα/ walnuts choped in pieces
250 gr δαμάσκηνα/plums
15 gr βούτυρο/ butter

Βάλε στο τηγάνι τα καρύδια και τα καβουρντίζεις για λίγα λεπτά ανακτατεύοντας συνεχώς για να μην καούν.
Λιώνεις την σοκολάτα σε μπεν μαρί βάζοντας ένα σκεύος πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει προσέχοντας το νερό να μην ακουμπάει τον πάτο του σκεύους. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει μαζί με το βούτυρο.
Στην συνέχεια ρίχνουμε και τα ψιλοκομμένα καρύδια με τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα μέχρι να κρυώσουν. Φυλάξτε τα σε ένα κουτί.

     Put the walnuts in a pan and leave them in medium temperature for some minutes. Melt the chocolate in bain marie with the butter. Turn off the heat and mix the chopped walnuts and plums with the melted chocolate.
Take spoonfuls of the mixture and place them in a grease free paper. Leave them to cool for 30 minutes and store them in a box.