Μπισκότα σοκολάτας γεμιστά με βουτυρόκρεμα

 





   Τα μπισκότα αυτά έχουν την χαρακτηριστική σοκολατένια γεύση που όλοι αγαπάμε στα cookies σοκολάτας και είναι ιδιαίτερα χορταστικά γι'αυτό μπορείτε να τα φτιάξετε και σκέτα χωρίς γέμιση ή να βάλετε κάποια άλλα γέμιση π.χ μαρμελάδα της αρεσκείας σας ή ακόμα και πραλίνα φουντουκιού ( τότε αναφέρομαι σε αθεράπευτα σοκολατομανείς!). Συνοδεύουν ευχάριστα τον καφέ ή το τσάι αλλά και σκέτα να τα φάτε θα το απολαύσετε δεόντως.
     Εμένα προσωπικά μου βγήκαν κάπως μεγάλα γι'αυτό να ξέρετε ότι τα μπισκότα απλώνουν και φουσκώνουν αρκετά, έτσι πρέπει να τα πλάσετε σε αρκετά μικρότερο μέγεθος από το επιθυμητό γιατί θα σας βγουν τέρατα σε μέγεθος και θα θέλετε μεγάλη παρέα για να καταφέρετε να φάτε ένα! Και εδώ ισχύει ο χρυσός κανόνας του χρόνου ψησίματος ο οποίος πρέπει να είναι αυτός που αναγράφει η συνταγή με μικρές αποκλίσεις ανάλογα με τον φούρνο. Τα μπισκότα πρέπει να βγαίνουν αρκετά μαλακά από τον φούρνο γιατί θα γίνουν πιο σκληρά όταν κρυώσουν.
 Ρίξτε μια ματιά και στην συνταγή και καλή επιτυχία!




Ingredients/ Υλικά :
Για τα μπισκότα/ for the cookies
120 gr couverture chcocolate 55 % cut into pieces/ κουβερτούρα σπασμένη σε μέτρια κομμάτια
120 gr butter in pieces/ βούτυρο σε μέτρια κομμάτια
300 gr sugar/ ζάχαρη
3 eggs beaten with a mixer till foamy/ αυγά χτυπημένα στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν
120 gr flour sifted/ αλεύρι κοσκινισμένο
120 gr cocoa powder/ κακάο
1 1/2 tsp baking powder
120 gr grinded milk chocolate\σοκολάτα γάλακτος τριμμένη στο τρίφτη


Για την γέμιση / for the filling

200 gr butter cut into pieces/ βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
50 gr honey/ μέλι



Εκτέλεση


Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο , ανακατεύοντας μς ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και βελούδινο. Απομακρύνουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Προσθέτουμε την ζάχαρη και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε καλά με μια ελαστική σπάτουλα ( μαρίζ) Στην συνέχεια ρίχνουμε το κακάο, το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα γάλακτος.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170. Στρώνουμε μια λαμαρίνα φούρνου με λαδόκολλα. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ακουμπάμε στην λαδόκολλά σε απόσταση περίπου 5 εκατοστά και με την ράχη του κουταλιού τα πιέζουμε ώστε να πλατύνουν λίγο. Τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να στερεοποιηθούν αλλά να παραμείνουν σχετικά μαλακά και αφράτα.Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα. 


Γέμιση
Χτυπάμε το βούτυρο με το μέλι στο μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Παίρνουμε ένα μπισκότο, το αλείφουμε από την κάτω πλευρά με την βουτυρόκρεμα και το κολλάμε με ένα άλλο φτιάχνοντας σάντουιτς. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.



In ben marie melt the chocolate with the butter, stiring with a wooden spoon till the mixture become soft. Let the mixture cool. We add the sugar with the beaten eggs stiring with an elastic spoon (mariz). Then we stir in cacao powder, the sifted flour and baking powder till the mixture become one soft dough.

Preheat the oven in 170 degrees. In a baking sheet we put a grease proof paper. We take spoonfuls of the mixture and we put the cookies in a 5 cm distance between them because during the baking the cookies tend to spread on the baking sheet. We bake for 15-20 minutes till they become solidated but still soft and frothy.Let them cool.



Filling


We beat the butter with the honey with mixer till the mixture become a smooth cream. We spread the cream on the down side of the cookie and we stick another one uppon it making cookie sandwiches