Μους λευκής σοκολάτας με καρύδα



Είναι μια πολύ εύκολη μους με λίγα και φθηνά υλικά που παρασκευάζεται γρήγορα και κυριαρχεί η χαρακτηριστική γεύση της καρύδας. Πρόσθεσα και λιωμένη κουβερτούρα από πάνω για να γίνει πιο λαχταριστή αν και επιβαρύνει με επιπλέον θερμίδες γι'αυτό είναι και προαιρετικό. Τελειώνει τέλεια ένα γεύμα χάρη στην απαλή γεύση του που καθαρίζει τον ουρανίσκο από τα κατάλοιπα του γεύματος.

    Γιώργος Γκεβρέκης

White chocolate mousse with coconut/ Μους λευκής σοκολάτας με καρύδα
Ingredients/ Υλικά :

180 gr white chocolate/ λευκή σοκολάτα
400 gr whipped cream/ κρέμα γάλακτος
1 tbsp icing sugar/ ζάχαρη (1 κουταλιά της σούπας)
1 cup coconut powder/ 1 κούπα καρύδα

Εκτέλεση

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την σοκολάτα. Βάζουυμε την κρέμα να κρυώσει για 10 λεπτά στην κατάψυξη και μετά την χτυπάμε σε σαντυγί με την 1 κουταλιά ζάχαρη.
Μόλις η σοκολάτα γίνει χλιαρή την ανακατεύουμε με την σαντυγί και την καρύδα. Μοιράζουμε το μείγμα σε ποτήρια μέχρι την μέση. Προσθέτουμε ό'τι μας βρίσκεται για γαρνιτούρα όπως γλυκό του κουταλιού ή μαύρη σοκολάτα λιωμένη. Τα αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.


Melt in ben marie the chocolate. Add the cream to cool in the fridge for 10 minutes and then whip it with the sugar. 
When the chocolate becomes tepid we stir the cream and the coconut. Share the the mixture in glasses till the middle.
For decoration we add melted black chocolate or whatever you want. Leave it to cool in the fridge