Τούρτα με κρέμα πατισερί και επικάλυψη πραλίνας




























 Μια πάρα πολύ νόστιμη τούρτα η οποία δεν χρειάζεται ιδιαίτερη δυσκολία στην κατασκευή της
 καθώς χρησιμοποιούμε έτοιμο παντεσπάνι. Προσοχή χρειάζεται στην κρέμα ζαχαροπλαστικής
για να μην σας κολλήσει στην κατσαρόλα. Το λικέρ αμαρέτο δίνει μια πολύ αρωματική γεύση
στην τούρτα και η απαλή κρέμα ζαχαροπλαστικής που δένει απόλυτα με την κρεμώδη φουντουκένια
γεύση της γκανάζ πραλίνας, δίνουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Στην διακόσμηση μπορείτε να πειραματιστείτε στο σχέδιο με προτεινόμενα στοιχεία κάποια κερασάκια, πολύχρωμη τρούφα και σαντιγύ.
 Από εκεί και έπειτα το πεδίο είναι ελεύθερο εμπνευστείτε με την διακόσμηση που ταιριάζει στις
προτιμήσεις σας. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε και κάποιο διαφορετικό λικέρ για το παντεσπάνι.
                                    Καλή επιτυχία!





                                                       Υλικά



  •    1 σφηνάκι λικέρ αμαρέτο
  •    1 πακέτο παντεσπάνι (3 τεμάχια)
  •    100 γρ μαρμελάδα βερίκοκο 
  •    λίγη σαντιγύ για την διακόσμηση
  •     κερασάκια για την διακόσμηση


Διαδικασία

για την γκανάζ:

Κόβω την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη ρίχνω σε μια κατσαρόλα, μαζί με την κρέμα γάλακτος. Ζεσταίνω το περιεχόμενο, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα. Αποσύρω από τη φωτιά, κόβω σε φέτες το βούτυρο και το ρίχνω λίγο-λίγο στην γκανάζ. Ανακατεύω ζωηρά να ενσωματωθεί. Μεταφέρω την γκανάζ σε μπολ, τη σκεπάζω με μεμβράνη και φροντίζω να καλύψω καλά την επιφάνεια του γλάσου, πατώντας τη μεμβράνη με τα δάχτυλα, έστω ώστε να μην κάνει κρούστα η κρέμα. Την αφήνω σε θεμοκρασία δωματίου, να κρυώσει τελείως.

για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

Σε ένα μπολ διαλύω τον κορν φλάουρ μαζί με τη μισή ποσότητα γάλακτος (120ml). Προσθέτω το αβγό και τον κρόκο κι ανακατεύω ζωηρά με πιρούνι ή με το σύρμα, να ομογενοποιηθούν τα υλικά μου. Βάζω μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και χύνω το υπόλοιπο γάλα (120ml) μαζί με την άχνη ζάχαρη. Ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα, να διαλυθεί η σκόνη κι αφήνω το μείγμα να ζεσταθεί. Πριν πάρει βράση, αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω λίγο-λίγο το καυτό γάλα στο μπολ με τα αβγά, ανακατεύοντας διαρκώς. Αφού ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά, χύνω όλο το καυτό γάλα στο μπολ και φέρνω μερικές βόλτες.
Μεταφέρω το μείγμα του μπολ πίσω στην κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, και ανακατεύοντας διαρκώς με την κουτάλα περιμένω αρκετά λεπτά να πήξει και να δημιουργηθεί μια κρέμα (θα θυμίζει ρυζόγαλο). Αφού ζεσταθεί καλά η κρέμα ζαχαροπλαστικής και νιώθω αντίσταση όπως γυρίζω το κουτάλι, κατεβάζω από τη φωτιά, μεταφέρω την κρέμα πατισερί σε καθαρό μπολ και προσθέτω το βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια, λίγο-λίγο. Ανακατεύω ζωηρά κι αφού ενσωματωθεί, ρίχνω και το εκχύλισμα της βανίλιας. Ανακατεύω λίγο ακόμα. Σκεπάζω την κρέμα πατισερί με μεμβράνη, καλύπτοντας την επιφάνειά της, έτσι ώστε να μην κάνει πέτσα. Την αφήνω στο ψυγείο να κρυώσει ευχάριστα.

για τη συναρμολόγηση:

Ποτίζω το παντεσπάνι με το λικέρ αμαρέτο και στην συνέχεια απλώνουμε την μαρμελάδα βερύκοκο. Βγάζω την κρέμα ζαχαροπλαστικής από το ψυγείο και την ανακατεύω ζωηρά με ένα κουτάλι, να μαλακώσει λίγο. Γεμίζω μια σακούλα με ίσιο κορνέ και καλύπτουμε το παντεσπάνι . Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και στα υπόλοιπα παντεσπάνια. Διακοσμώ την κορυφή της τούρτας-κέικ μου με την γκανάζ πραλίνας

                                    

                                        Καλά γλυκομαγειρέματα!