buche de Noel


Ήρθαν λοιπόν οι γιορτές και μετά από καιρό ανασκουμπωθήκαμε και αφού καταφέραμε να μαζευτούμε όλοι μαζί είπαμε να φτιάξουμε κάτι χριστουγεννιάτικο αλλά πάντα με την international νότα που μας διακρίνει (ποιος τα λέει αυτά!) .Το αποτέλεσμα ήταν ένας...
κορμός γαλλικού τύπου ονόματι buche de Noel (άκου τώρα).

   Ήταν ένα αρκετά απαιτητικό γλυκό καθώς μας πήρε γύρω στις 4 ώρες αλλά η τελική του μορφή άξιζε και σαν οπτικό αποτέλεσμα και ικανοποίησε τους γευστικούς μας κάλυκες! Μια συμβουλή αγαπητοί μου φίλοι, επειδή η ποσότητα της σοκολάτας είναι αρκετή και ως γνωστόν λερώνει βάλτε τα πιο πρόχειρά σας ρούχα γιατί θα γίνεται σοκολατένιοι πατόκορφα χωρίς αμφιβολία οπότε μην στρώσετε το καλό τραπεζομάντιλο δεν λέει να καλέσετε γιορτιάτικα την ανοιχτή γραμμή λεκέδων. Αν πέσει σε τοίχους ( ναι ναι λερώθηκαν και οι τοίχοι είναι λίγο ζημιάρικο γλυκό!) Ευτυχώς στο βίντεο δεν είναι τόσο εμφανές αλλά είπαμε αγαπάμε τα γλυκά και μπρος στα κάλλη (του γλυκού) τί είναι ο πόνος ( του αποχωρισμού του αγαπημένου σας πουκάμισου).
 
Α! επίσης όταν τυλίξετε το γλυκό κάντε το από την μακριά πλευρά θα βγει καλύτερο ωστόσο και από την στενή που το έκανα μια χαρά βγήκε (παρά τα παράπονα της Ευαγγελίας). Τέλος το εφέ με τα σοκολατένια φύλλα είναι κάπως δύσκολο γιατί πρέπει να απλωθεί η σοκολάτα στα φύλλα ομοιόμορφα και να κρυώσουν καλά για να μην σπάσουν γι'αυτό κάντε αρκετά για να έχετε κάποια σώα και αβλαβή, διαφορετικά υπάρχουν και στο εμπόριο έτοιμα αλλά δεν είναι τόσο αληθοφανή. Για ρίξτε ένα βλεφαρο και σε αυτό το βίντεο και πείτε την γνώμη σας!
  Υ.Γ την κάμερα την χειριζόταν η Ευαγγελία οπότε μην περιμένετε και τον Σπίλμπεργκ στα πλάνα!





Καλή απόλαυση λοιπόν και φάτε μάτια ψάρια! Θα επανέλθω σύντομα ( αυτό σαν απειλή ακούστηκε...!). Άντε και καλή μας χρονιά!


                                                Γιώργος Γκεβρέκης