Γλυκές αναζητήσεις! Η εκπομπή θρύλος ( μα ποιος τα λέει αυτά!)





Οι  γλυκές αναζητήσεις ξεκίνησαν σαν ιδέα πριν περίπου ένα χρόνο και με μια μικρούλα κάμερα στο χέρι μαζί με την Βάσια την Ηρώ και τον Φάνη προσπαθήσαμε και εμείς να πειραματιστούμε και να φτιάξουμε γλυκά. Για να γίνει κάπως πιο ευχάριστη η "εκπομπή" την εμπλούτισα με μουσική και την μόνταρα για να είναι πιο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα.
 Πρώτη συνταγή λοιπόν και επιλέξαμε να φτιάξουμε ένα κεικ πορτοκαλιού με γλάσο πορτοκαλιού με πρωταγωνίστρια την Βάσια με το ταπεραμέντο της αν και αρχικά κάπως αρχάρια στα γλυκά όπως έλεγε και η ίδια! Ωστόσο καταφέραμε να το φτιάξουμε αν και με κάποια ατυχήματα (ποτέ μην γεμίζετε μέχρι τέρμα την φόρμα του κέικ θα έχετε δυσάρεστα αποτελέσματα!)
  Το τελικό αποτέλεσμα μπορείτε να το δείτε στο βίντεο που ακολουθεί :









 Μετά από μερικούς μήνες προχωρήσαμε στο δεύτερο βίντεο πιο έμπειροι πλέον (λέμε τώρα!)
με μια πιο δύσκολη συνταγή εμπνευσμένοι και αυτή την φορά από μια συνταγή του Παρλιάρου.
Η συνταγή ήταν φοντάν σοκολάτας με την συνοδεία κρέμα ανγκλέζ. Αυτή την φορά είχαμε καλύτερο εξοπλισμό μαγειρικής (μέχρι και φυσική βανίλια Μαγαδασκάρης!) και με το σταθερό χέρι του Φάνη στην κάμερα εκτελέσαμε (εννοώ φτιάξαμε μην πάει ο νους σας στο κακό) την συνταγή και βγήκε ένα αποτέλεσμα λαχταριστό και φουλ σοκολατένιο καθότι λάτρεις της σοκολάτας σε κάθε της μορφή ( μέχρι και σε μπύρα έχω δοκιμάσει μιλάμε για πόρωση!)
Τα σχόλια της Βάσιας για τα υλικά και το γλυκό να τα θεωρήσετε χιουμοριστικά γιατί είναι φαν των πιο παραδοσιακών συνταγών στην ζαχαροπλαστική. Το βίντεο το κλικάρετε στους επόμενους συνδέσμους 











 Το τρίτο βίντεο ήταν αρκετά πιο σύντομο και προέκυψε από μια επίσκεψη της φίλης μου Ευαγγελίας και της Ηρώς στο σπίτι μου. Ηταν καλοκαίρι λοιπόν που λες και μας άνοιξε η όρεξη για έναν δροσιστικό καφέ.΄Έτσι η Ευαγγελιά είχε την ιδέα να κάνει έναν δικής της έμπνευσης καφέ κάτι σαν φραπουτσίνο και μιας και είχα το γνωστό μηχάνημα που κάνει φραπέ (και αφρόγαλο άμα λάχει!) άνοιξα και την κάμερα ο δαιμόνιος καμεραμάν και το κατέγραψα(είπαμε ότι περιέχει ζάχαρη κατατάσεται στην κατηγορία γλυκά έστω και ο ταπεινός στην εκτέλεση καφές στην πιο international εκδοχή του). Όσοι λιμπιστίκατε καφέ ρίξτε μια ματιά παρακάτω!








Ήρθαν λοιπόν οι γιορτές και μετά από καιρό ανασκουμπωθήκαμε και αφού καταφέραμε να μαζευτούμε όλοι μαζί είπαμε να φτιάξουμε κάτι χριστουγεννιάτικο αλλά πάντα με την international νότα που μας διακρίνει (ποιος τα λέει αυτά!) .Το αποτέλεσμα ήταν ένας κορμός γαλλικού τύπου ονόματι buche de Noel (άκου τώρα). 
     Ήταν ένα αρκετά απαιτητικό γλυκό καθώς μας πήρε γύρω στις 4 ώρες αλλά η τελική του μορφή άξιζε και σαν οπτικό αποτέλεσμα και ικανοποίησε τους γευστικούς μας κάλυκες! Μια συμβουλή αγαπητοί μου φίλοι, επειδή η ποσότητα της σοκολάτας είναι αρκετή και ως γνωστόν λερώνει βάλτε τα πιο πρόχειρά σας ρούχα γιατί θα γίνεται σοκολατένιοι πατόκορφα χωρίς αμφιβολία οπότε μην στρώσετε το καλό τραπεζομάντιλο δεν λέει να καλέσετε γιορτιάτικα την ανοιχτή γραμμή λεκέδων. Αν πέσει σε τοίχους ( ναι ναι λερώθηκαν και οι τοίχοι είναι λίγο ζημιάρικο γλυκό!) Ευτυχώς στο βίντεο δεν είναι τόσο εμφανές αλλά είπαμε αγαπάμε τα γλυκά και μπρος στα κάλλη (του γλυκού) τί είναι ο πόνος ( του αποχωρισμού του αγαπημένου σας πουκάμισου).
   Α! επίσης όταν τυλίξετε το γλυκό κάντε το από την μακριά πλευρά θα βγει καλύτερο ωστόσο και από την στενή που το έκανα μια χαρά βγήκε (παρά τα παράπονα της Ευαγγελίας). Τέλος το εφέ με τα σοκολατένια φύλλα είναι κάπως δύσκολο γιατί πρέπει να απλωθεί η σοκολάτα στα φύλλα ομοιόμορφα και να κρυώσουν καλά για να μην σπάσουν γι'αυτό κάντε αρκετά για να έχετε κάποια σώα και αβλαβή, διαφορετικά υπάρχουν και στο εμπόριο έτοιμα αλλά δεν είναι τόσο αληθοφανή. Για ρίξτε ένα βλεφαρο και σε αυτό το βίντεο και πείτε την γνώμη σας! 
  Υ.Γ την κάμερα την χειριζόταν η Ευαγγελία οπότε μην περιμένετε και τον Σπίλμπεργκ στα πλάνα!




      



Καλή απόλαυση λοιπόν και φάτε μάτια ψάρια! Θα επανέλθω σύντομα ( αυτό σαν απειλή ακούστηκε...!). Άντε και καλή μας χρονιά!


                                                Γιώργος Γκεβρέκης