Μακαρόν με βουτυροκρεμα μανταρινιου



 Καιρός να πειραματιστούμε λοιπόν και με την γαλλική ζαχαροπλαστική και μάλιστα με ένα χαρακτηριστικό γλυκό που οι Γάλλοι απολαμβάνουν σε πλήθος παραλλαγών και γεύσεων αλλά και χρωμάτων. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα ζαχαροπλαστεία του κεντρου (βλέπε Paul στην Πανεπιστημίου)τα εντάσσουν στις ϕανταχτερές του προθήκες δίνοντας μια διάσταση ζαχαροπλαστικού κοσμήματος τόσο σε εμϕάνιση όσο και σε τιμή! Ένας οικονομικός τρόπος να τα απολαύσετε λοιπόν είναι ϕτιάχνοντάς τα και μάλιστα σε μια δροσιστική παραλλαγή με γεύση μανταρίνι! Μόλις τα δοκιμάσεις θα εκπλαγείς από το πόσο μαλακά είναι πραγματικά λιώνουν στο στόμα και χωρίς να το καταλάβεις έχεις προχωρήσει στην καταβρόχθιση του επόμενου!Η κρέμα τους έχει μια ελαϕριά νότα μανταρινιού χωρίς να αποχωρίζεται την κρεμώδη απολαυστική βάση της! Η συνταγή παρακάτω :
Υλικά
100 γρ. Ζάχαρη άχνη 75 γρ. Τριμμένο αμύγδαλο
1 κοϕτό κουτ. Γλυκού 2 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου 75 γρ.κρυσταλλική ζάχαρη 3-4 σταγόνες πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικης Για την γέμιση 100 γρ. Ζάχαρη άχνη 50 γρ. Ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1 κ.σ χυμός μανταρινιού 1 κ.γ ξύσμα μανταρινιού.

Κοίτα πώς το ϕφτιάχνουμε Προθερμαίνουμε τον ϕούρνο στους 150 βαθμούς. Σρ 2 ταψιά με λαδόκολλα σχεδιάζεις με μολύβι κύκλους διαμέτρου 3 εκ. με 3 εκ απόσταση μεταξύ τους. Αϕού τελειώσεις με αυτό χτυπά στο μπλέντερ το αμύγδαλο με την άχνη σε πολύ ψιλή σκόνη. Εδώ προσθέτεις και το ξύσμα και το χτυπάς ελαϕρά. Σε ένα μπολ χτυπάς τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνεις και την κρυσταλλική ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα και έπειτα ρίχνεις και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Στο τέλος ρίχνουμε και το μείγμα αμυγδάλου και μεταϕέρεις το μείγμα σε κορνέ. Κρατώντας το κορνέ κάθετα στο κέντρο του κύκλου που σχεδίασες ϕτιάχνεις μικρές ροζέ τες διαμέτρου 3 εκ. Τις ψήνεις στην μεσαία θέση του ϕούρνου 18-20 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιϕάνεια των μακαρόν. Άϕησέ τα κανένα 20λεπτο να κρυώσουν. Για την γέμιση ανακατεύεις την άχνη, το βούτυρο, το ξύσμα και τον χυμό μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Το τοποθετείς στο κορνέ και το απλώνεις στην επίπεδη πλευρά των μακαρόν και το σκεπάζεις με το υπόλοιπο ήμισυ του μακαρόν σαν σάντουιτς. Δεν διατηρούνται για πολλές μέρες 2-3 μέρες μόνο γιαυτό όρμησε και.... ΚΑΛΑ ΓΛΥΚΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ!