ΓΙΑ ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΤΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΡΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ



Αν υπάρχει κάτι που πραγματικά συμπυκνώνει στο μέγιστο την εμπειρία απόλαυσης της σοκολάτας, είναι στην υγρή της μορφή και μάλιστα σε μια χορταστική κούπα αχνιστής πηχτής σοκολάτας από ειδικούς που γνωρίζουν πώς πρέπει να κατασκευάζεται αυτό το αγαπητό από όλους ρόφημα.
 Υπάρχουν συγκεκριμένα spots στην Αθήνα όπου μπορείτε να γευτείτε ένα "αληθινό" ρόφημα σοκολάτας σε χώρους μικρούς αλλά πολύ ατμοσφαιρικούς συνάμα, δίνοντας την δυνατότητα στον επισκέπτη να συμμετάσχει σχεδόν μυσταγωγικά σε μια σοκολατένια εμπειρία που θα του μείνει αξέχαστη τόσο γευστικά όσο και οπτικά. Χώροι που ίσως με την πρώτη ματιά ίσως να μην "γεμίζουν το μάτι" στους περαστικούς αλλά αν περάσεις την είσοδο τους σε κάνουν να αισθανθείς άνετα και να απομακρυνθείς από την πολύβουη φασαρία της πόλης. Σε προδιαθέτουν για χαλαρές συζητήσεις υπό την μεθυστική επήρεια μια bitter σοκολάτας ή μια απαλής πραλίνας που με την πρώτη ρουφηξιά σε κάνει να νιώθεις και πάλι παιδί!
  Πρώτη μας στάση στην καρδιά της πόλης και συγκεκριμένα στο Κολωνάκι, σε ένα λιλιπούτειο χώρο που πρέπει να είσαι αρκετά τυχερός για να προλάβεις να βρείς θέση. Ο χώρος ζεστός και ευχάριστος με ρετρό αισθητική, μικρά τραπεζάκια και φλιτζάνια με διακόσμηση ίσως σας θυμίσει το παλιό σερβίτσιο της γιαγιάς που κρύβετε στο μπουφέ. Η μουσική και αυτή εναρμονισμένη στο ύφος του μαγαζιού παίζει απαλές μελωδίες τζαζ από βινύλιο και σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κάποιο γαλλικό μπιστρό στην συνοικία Μαρέ του Παρισιού.
  Όσο για την σοκολάτα που σερβίρεται είναι πραγματικά από τις καλύτερες που μπορεί να γευτεί κάποιος στην Αθήνα και μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα 2 μεγεθών κούπας αν και το XL μέγεθος είναι υπερβολικά μεγάλο κατά την γνώμη μου.


 Εξαιρετικής ποιότητας σοκολάτα με ινδικά μπαχαρικά και κάρδαμο. Η σοκολάτα με αρκετά περιεκτικότητα σε κακάο με πικάντικες νότες πιπεριού και αρώματα Ινδιας που σε ταξιδεύουν σε μέρη εξωτικά και αρωματικά! Μπορείς βέβαια ανάλογα με τις προτιμήσεις σου να επιλέξεις κάτι πιο απαλό όπως μια πραλίνα που είναι αρκετά πιο γλυκιά και δεν πικρίζει. Μην διστάσεις να επιλέξεις την σοκολάτα με γλυκό του κουταλιού περγαμόντο είναι μια έκπληξη που θα σε ενθουσιάσει! Το περιβάλλον ιδιαίτερα φιλικό με το προσωπικό να σου προτείνει επιλογές ανάλογα με τα γούστα σου.  

                                                                                 PETIT FLEUR Ομήρου 44 Κολωνάκι






Μεταφερόμαστε λίγο πιο κάτω από τις πλαγιές της Ακρόπολης σε μια καινούργια σοκολατερί που άνοιξε και θα φέρει νέα δεδομένα στον χώρο της σοκολατοποιίας και της εμπειρίας σοκολάτας στην Ελλάδα. Ονομάζεται Madre de cacao και αν και ιδιαίτερα μικρός χώρος ωστόσο οι γεύσεις σοκολάτας που μπορεί κάποιος να απολαύσει είναι ιδιαίτερες και πολύ λαχταριστές! Εκτός από τα ροφήματα σοκολάτας μπορείς να επιλέξεις μια ποικιλία από τρούφες σε πολύ λογικές τιμές (συγκεκριμένα οι 4 τρούφες 2 ευρώ). 
   Οι γεύσεις τρούφας που θα σε κάνουν να θέλεις και άλλο είναι η τρούφα με ανθό αλατιού και καραμέλα γάλακτος αλλά και αυτή με το πράσινο τσάι και άρωμα κόκκινων φρούτων χωρίς οι υπόλοιπες να υστερούν σε γεύση. Το ρόφημα σοκολάτας πραλίνας που δοκίμασα αν και αρκετά γλυκό ανέδυε την βουτυρώδη γεύση της πραλίνας φουντουκιού που ταίριαζε απόλυτα με την γευσιγνωσία τρούφας. Το κατάστημα είναι ακόμα σε πιλοτικό στάδιο και πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα και σεμινάρια σοκολάτας αλλά και να επεκταθεί με τραπεζάκια έξω γι'αυτό εν αναμονή νέων εξελίξεων. Φεύγοντας μπορείτε να αγοράσετε γλειφιτζούρια σοκολάτας με ιδιαίτερες αφιερώσεις αλλά και κατόπιν παραγγελίας για προσωποποιημένες αφιερώσεις! Υπάρχει ακόμα και πλάκα σοκολάτας με ζωγραφισμένη την εικόνα του βράχου της Ακρόπολης! Σπέυσατε!




                                                                                          MADRE DE CACAO 
                                                                                          Δημητρακοπούλου 7 Ακρόπολη



 Επιστρέφουμε στην βουή της πόλης στην ταλαιπωρημένη οδό Σόλωνος που όμως κρύβει εκπλήξεις σοκολατένιας απόλαυσης! Σε ένα μαγαζάκι που κυριολεκτικά χωράει 3 τραπεζάκια όλα και όλα μας αποκαλύπτει την σκοτεινή πλευρά της σοκολάτας όπως και μας δηλώνει και το όνομά του " The dark side of chocolate!




  Ο χώρος βαμμένος εξολοκλήρου στους τόνους της σοκολάτας γάλακτος εναρμονίζεται με την εικόνα του σοκολατένιου υγρού στα φλυτζάνια μας! Δίνει την αίσθηση ενός μυστικού δωματίου ιεροτελεστίας σοκολάτας και παράλληλα ενός ιδιαίτερα οικείου χώρου σαν κάποιος να μας καλεί στο σπίτι του για παρέα. Ο ιδιοκτήτης ο Αριστοτέλης ιδιαίτερα φιλικός έτοιμος να συζητήσει μαζί σου και με το χιόυμορ του να σε κάνει να αισθανθείς άνετα και χαλαρά.Είναι από τους καλούς σοκολατιέ της Ελλάδας με ειδίκευση στο αντικείμενό του καθώς έχει παρακολουθήσει και σεμινάρια στην Ελβετία την πρωτεύουσα της σοκολάτας.
   Η  σοκολάτα με 70 % κακάο με κάρδαμο και μπαχαρικά, αφρώδης και με έντονο το άρωμα της καβουρδισμένης σοκολάτας της γνωστής εταιρίας Varlhorna. Υπάρχουν βέβαια αρκετές επιλογες σε σοκολάτες αλλά προτείνω να δοκιμάσετε αυτή με την περιεκτικότητα σε κακάο για να μπείτε σε ένα κόσμο σοκολάτας που θα σας αποσπάσει από την καθημερινότητα και θα σας παρασύρει σε μια μυσταγωγία σοκολάτας που θα είναι δύσκολο να αντισταθείτε!



                                                                             The dark side of chocolate
                                                                                
                                                                                       Σόλωνος 49 Αθήνα
 Η σοκολάτα λοιπόν βρίσκει τους κατάλληλους χώρους για να αναδύει τα αρώματα της και μέσα από αυτές τις ατμοσφαιρικές σοκολατερί μπορείτε να απολαύσετε την σοκολάτα στην αυθεντική της μορφή πέρα τις τυποποιημένες απομιμήσεις που σερβίρονται στα περισσότερα καφε. Απολάυστε την σοκολάτα λοιπόν και ραντεβού στην επόμενη μας εξόρμηση!


                                                                                           Γιώργος Γκεβρέκης