Οι "γλυκές αναζητήσεις" επιστρέφουν με ένα κέικ σκέτη κόλαση! Devil's cake




Αισίως λοιπόν μετά από ένα χρόνο και κάτι και αφού μεσολάβησε και μια θητεία, γεμάτοι όρεξη για καινούργιες γλυκές αναζητήσεις αποφασίσαμε να ξαναμαζευτούμε η τρελοπαρέα και να συνεχίσουμε τα γλυκομαγειρέματά μας! Αφού  το αποφασίσαμε, γιατί να μην κάνουμε και ένα δυνατό comeback με πολλούς μεγατόνους σοκολάτας? Έτσι μετά από ξεφύλλισμα βιβλίων και περιοδικών την προσοχή μου τράβηξε μια συνταγή του Γρηγόρη Γαστεράτου που αν και είχα ξαναφτιάξει με παρόμοιο τρόπο ωστόσο σκεφτήκαμε να κάνουμε κάποιες παραλλαγές και να βγει το εν λόγω λαχταριστό αποτέλεσμα που θα ξετρελάνει φανατικούς και μη της σοκολάτας!
  Το συγκεκριμένο γλυκό με καταγωγή από την Αμερική των αρχών του 20ου αιώνα με πρώτη αναφορά σε βιβλίο το 1905, είναι ιδιαίτερα αφράτο κέικ με έντονη σοκολατένια γεύση που συχνά ενισχύεται και με καφέ ενίοτε. Αυτό που το διαφοροποιεί από τα αντίστοιχα κέικ σοκολάτας είναι το πλούσιο γλάσο σοκολάτας που ουσιαστικά χτίζει το κέικ εσωτερικά και εξωτερικά. Με την πρώτη μπουκιά πραγματικά η γεύση σε φτάνει σε έναν άλλο κόσμο (ευτυχώς όχι τον Κάτω!)





Η ομάδα μας ορεξάτη και γεμάτη κέφι και χιούμορ αναμείχθηκε με αλεύρια,σοκολάτες,βούτυρα και αυγά γλύκανε το σπίτι του Φάνη ( του κάμεραμαν ντε) που μας φιλοξένησε αυτή την φορά. Τα γέλια και τα πικάντικα αστεία έπεφταν βροχή είναι αυτό που λέμε περάσαμε καλά και αυτό φαίνεται προς τα έξω! Η Ηρώ μετά από την παραμονή της στην Πορτογαλία μας έφερε ένα κοσμοπολίτικο αέρα στο βίντεο και αυτή την φορά επίσης εκτός από την χαρισματική Βάσια είχαμε και την πολίτιμη βοήθεια του μάγειρά μας Γιώργου Αθανασόπουλου που με τις γνώσεις του μας έδωσε τα φώτα του αλλά και έβαλε και το χεράκι του στην επιτυχία της συνταγής. Δείτε λοιπόν το αποτέλεσμα στο παρακάτω βίντεο :







Το λαχταριστό σοκολατένιο κέικ καταβροχθίστηκε από τις παραπάνω κλινικές περιπτώσεις σοκολατομανών με την υπόσχεση να επανέλθουμε σύντομα στις ζαχαροπλαστικές επάλξεις!
 Τώρα όσον αφορά τις δυσκολίες που μπορεί να συναντήσετε στην συνταγή μην ανησυχείτε δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο γλυκό αρκεί να ελέγχετε την θερμοκρασία του φούρνου έτσι ώστε να μην σας αρπάξει το κέικ αλλά και να μην κάψετε την κουβερτούρα γι'αυτό προτείνω εννοείται την γνωστή τεχνική μπεν μαρί για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Επίσης προσοχή στην φάση που κόβετε το κέικ στα 2 γιατί υπάρχει κίνδυνος να θρυμματιστεί γι'αυτό αφήστε το να κρυώσει εντελώς και μετά επιχειρείστε να το τεμαχίσετε στα δύο (αλλιώς δεν το βλέπω καλά το κέικ θα γίνει ηφαίστειο υπό  έκρηξη!) Για ρίξτε μια ματιά και στην συνταγή παρακάτω :


                                        DEVIL'S CAKE-ΚΕΙΚ ΤΟΥ ΔΙΑΒΌΛΟΥ


     ΥΛΙΚΑ : 

Για το κέικ 
  • 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. κορν φλάουερ
  • 1 1/2 κουτ.γλυκού baking powder
  • 1/4 γλυκού αλάτι
  • 140 γρ. κακάο
  • 230 γρ. βούτυρο αγελάδος τεμαχισμένο
  • 400 γρ, ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
  • 120 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες
  • 100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
  • 1 μπανάνα ώριμη

Για την επικάλυψη

  • 125 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ.καστανή ζάχαρη
  • 175 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 300 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο ψιλοκομμένη


     Και τώρα ξεκινάμε!


Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Αφού κοσκινίσουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο, το αλάτι και το μπέικιν και αφού έχουμε προσθέσει και τα αυγά στο μείγμα του βουτύρου,αναμειγνύουμε και το μείγμα του αλευριού.
Προσθέτουμε στην συνέχεια το γάλα και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε τέλος και τις σταγόνες σοκολάτας. 
  Σε ένα αλευρωμένο και βουτυρωμένο ταψί απλώνουμε το μείγμα του κέικ και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 55-60 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες περίπου.
Για την επικάλυψη τώρα ρίχνουμε στο νερό που βράζει την καστανή ζάχαρη και το βούτυρο. Αφού λιώσει για τα καλά το χύνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε αργά και βασανιστικά μέχρι να λιώσει και να πάει στην κόλαση! Το αφήνουμε να κρυώσει σε ένα επίπεδο σκεύος.
 Κόβουμε το κέικ σε 2 κομμάτια με ένα μεγάλο μαχαίρι με προσοχή να μην σπάσει. Παίρνουμε ένα μέρος από την επικάλυψη και την απλώνουμε στο κάτω κομμάτι του κέικ . Κόβουμε την μπανάνα σε ροδέλες και την απλώνουμε πάνω από την σοκολατένια επικάλυψη. Σκεπάζουμε με τον δεύτερο δίσκο κέικ.
  Απλώνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα στην επιφάνεια του κέικ και με μια σπάτουλα καλύπτουμε και τα τοιχώματα έτσι ώστε να καλυφθεί εξολοκλήρου με αυτό το κολασμένο άλειμμα σοκολάτας!






                                                 ΚΑΛΑ ΓΛΥΚΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ



  
                                                                                                    Γιώργος Γκεβρέκης