Μπισκότα κανέλας με τζίντζερ




Τραγανά μπισκότα με έντονη γεύση κανέλας και τριφτή υφή στο στόμα που θα 
κλέψουν την παράσταση όπου και αν τα παρουσιάσετε γιατί είναι πολύ νόστιμα
και σχετικά εύκολα να φτιαχτούν και αφήνουν μια αίσθηση γεύσης σαν 
μουστοκούλουρο χωρίς να έχουμε βάλει αυτό το βασικό υλικό.




Υλικά


2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας κανέλα 
1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σκόνη
1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
125 γρ. βούτυρο μαλακό
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
1 βανίλια
1/4 φλιτζανιού μέλι
1 αβγό
ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα




Και τώρα ανασκουμπωθείτε  


Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν, την σόδα, το αλάτι, την κανέλα,
το τζίντζερ και το γαρίφαλο. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη
σε μεγάλο μπολ μέχρι να γίνουν αφράτα. Προσθέτουμε το αβγό, το μέλι και 
τη βανίλια. Σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού, ζυμώνοντας 
μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Τοποθετούμε την ζύμη ανάμεσα σε 2 αλευρωμένες λαδόκολλες και την ανοίγουμε
σε φύλλο. Κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια διαμέτρου 5 εκατοστών περίπου. 
Στρώνουμε 2 ταψιά με λαδόκολλά, απλώνουμε πάνω τα μπισκότα και πασπαλίζουμε 
με ζάχαρη ( καλύτερα καστανή δίνει πιο γευστικό αποτέλεσμα) και κανέλα.
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά και τα μπισκότα μας είναι έτοιμα και αχνιστά να τα 
απολαύσουμε!


Καλά γλυκομαγειρέματα!