Για βιολογικά γλυκά στο Κολωνάκι





Ganaz σοκολάτας μαύρης και γάλακτος με γλυκό μανταρίνι Χίου και παγωτό καραμέλα




Καθώς ανηφορίζαμε την Σκουφά ένα κρύο απόγευμα του Φλεβάρη και ψάχναμε να χωθούμε
 σε ένα ζεστό χώρο για να χαλαρώσουμε, μου ήρθε στο μυαλό ένα καφέ-εστιατόριο που
 σερβίρει εκπληκτικά γλυκά και μάλιστα με χαρακτήρα βιολογικό (κάτι για να 
απενοχοποιήσω  τις θερμίδες του γλυκού που θα καταβρόχθιζα αλλά και να εκτιμήσω
 και την ποιότητα ενός τέτοιου προιόντος υγιεινού και παράλληλα νόστιμου). Με του
 που φτάσαμε στην Ομήρου η ταμπέλα του καφέ με τίτλο Nice n Easy με τη ένδειξη bio υποδείκνυε ότι ήμασταν στο σωστό μέρος!


Ο χώρος ιδιαίτερα ατμοσφαιρικός με ταπετσαρίες ηθοποιών του Hollywood σε 
ασπρόμαυρο τόνο στους τοίχους αλλά και ένα τεράστιο "μωσαικό" καθρέπτη και την
 συνοδεία jazz μουσικής και αναπαυτικών δερμάτιμων καναπέδων σε μεταφέρει στην 
απέναντι πλευρά του Ατλαντικού. Λογικό καθώς ο ιδιοκτήτης ζούσε χρόνια στην 
Καλιφόρνια και αποφάσισε να φτιάξει έναν χώρο ανάλογης αισθητικής με έναν αέρα παλιού Hollywood με σύγχρονη όμως ματιά.

Αυτό φαίνεται και από τους τίτλους του καταλόγου με εδέσματα όπως Κλιντ Ιστγουντ,

 Ελία Καζάν, Ρίτα Χέιγουορθ να δίνουν το στίγμα του μαγαζιού που είναι ιδιαίτερα 
προσεγμένο. Καθώς είμαι ως γνωστόν λάτρης των γλυκών επέλεξα από τον κατάλογο την
 Ganaz που όπως λέει και το όνομά του είναι γκανάζ σοκολάτας μαύρης και γάλακτος σε 
μορφή στρογγυλής πάστας με στρώσεις τραγανής βάφλας αλλά με την συνοδεία παγωτού καραμέλα και στην κορυφή του βιολογικό μανταρίνι Χίου (ήταν το βιολογικό κλείσιμο
 ματιού στο γλυκό). Και ενώ αναρωτιόμουν αν τελικά ταιριάζει ένα γλυκό κουταλιού με σοκολάτα η πρώτη δοκιμή επιβεβαίωσε την επιλογή μου!


   Η γκανάζ σοκολάτας πυκνή και απολαυστική με την βάφλα να σπάει την μονοτονία

 στον ουρανίσκο και το γλυκό μανταρίνι να δίνει την απαραίτητη οξύτητα στο γλυκό που 
με το παγωτό καραμέλα δροσίζει το στόμα στο τέλος συνθέτουν μια πανδαισία γεύσης που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Σαν δεύτερη επιλογή προτείνω το banofie που δοκίμασα για τους λιγότερο

 σοκολατομανείς.
Με αφράτη σαντυγί να καλύπτει τις στρώσεις μπανάνας και καραμέλας γάλακτος
 που μας γυρνάει πίσω σε γεύσεις που παιδιά είχαμε λατρέψει όπως τις καραμέλες βουτύρου
 και του ζαχαρούχου γάλακτος. Αν και αρκετά φορτωμένο με θερμίδες δεν είναι ιδιαίτερα
 βαρύ και τρώγεται ευχάριστα αρκεί να έχετε και νεράκι δίπλα και να ξεδιψάτε ( τα παιδια
ήταν εξυπηρετικά και προσγείωσαν ολόκληρη κανάτα με νερό στο τραπέζι μας οπότε δεν θα έχετε πρόβλημα!)




Banofie
Τώρα όσον αφορά τα ροφήματα σοκολάτας η σοκολάτα με πάπρικα είχε αρκετά καυτερή
 γεύση  οπότε αν δεν αντέχετε τις πολύ καυτερές γεύσεις ή δεν θέλετε να πειραματιστείτε
 σε τολμηρούς συνδυασμούς γλυκού και καυτερού προτιμήστε κάτι πιο ήπιο ( γιατί είπαμε
 το νερό είναι άφθονο αλλά μην τρέχετε συνέχεια και στην τουαλέτα!)


Σοκολάτα με πάπρικα



Φεύγοντας γεμάτοι από τις γλυκές γεύσεις που είχαμε δοκιμάσει και με τους ήχους της jazz 
να ηχούν ακόμα στα αυτιά μας, κατηφορίσαμε την Ομήρου γεμάτοι ενέργεια με σκοπό 
να ανανεώσουμε τον ραντεβού μας για να δοκιμάσουμε και τα υπόλοιπα γλυκά για μια

 ακόμη γλυκοθεραπεία. Τελικά το Κολωνάκι εξακολουθεί να μας εκπλήσσει!


                                                                                               Γιώργος Γκεβρέκης


Nice n Easy bio cafe  Ομήρου 60 & Σκουφά Κολωνάκι