Brigadeiros τα βραζιλιάνικα τρουφάκια του καρναβαλιού




 Οι Απόκριες πλησιάζουν και τί καλύτερο για την περίσταση από ένα γλυκό, πολύχρωμο και συγχρόνως σοκολατένιο που μας πάει στην άλλη μεριά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα του καρναβαλιού, την Βραζιλία! Οι σοκολατένιες αυτές τρουφίτσες με το όνομα brigadeiro άρχισαν να κατασκευάζονται την δεκαετία του 1940 προς τιμήν του εθνικού ήρωα της 
Βραζιλίας Εντουάρντο Γκομές που ήταν ταξίαρχος ( brigadeiro στα πορτογαλικά) της πολεμικής
αεροπορίας. Είναι πολύ δημοφιλή και στην Πορτογαλία και σερβίρονται συνήθως σε πάρτυ γενεθλίων.
    Εκείνη την περίοδο λόγω του πολέμου η Βραζιλία είχε έλλειψη από τις κύριες εισαγωγές της όπως οι ξηροί καρποί και τα φρούτα, ενώ παράλληλα η εταιρία nestle εισήγαγε ένα προιόν σκόνης σοκολάτας και ζαχαρούχου γάλακτος που εκμεταλεύτηκε η Βραζιλία για να κατασκευάσει τις τρούφες αυτές με τα διαθέσιμα λόγω συνθηκών υλικά.
  Είναι ένα εύκολο και πολύ νόστιμο γλυκό με απλά υλικά που πιθανόν να τα έχουμε ήδη στην κουζίνα μας και είναι μια ιδανική λύση για ένα επιδόρπιο τελευταίας στιγμής καθώς δεν χρειάζεται πολύ χρόνο αλλά μόνο προσοχή στο ανακάτεμα για να μην σας κολλήσει η κρέμα σοκολάτας. Καλή επιτυχία! Την συνταγή την βλέπετε παρακάτω!







                                                                           Υλικά



                                       1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (περίπου 400 γρ.)                 
                                      3 κουταλιές της σούπας κακάο (30 γρ) και 100 γρ για επικάλυψη
                                ή εναλλακτικά χρωματιστή τρούφα για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα
                                    1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος


                                                                      Εκτέλεση

        Ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και την 
  τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς για 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει το μείγμα
  και να ξεκολλάει από τον πάτο της κατσαρόλας. Αποσύρουμε από την φωτιά, αδειάζουμε το 
 μείγμα σε ένα μεγάλο και ρηχό σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει για περίπου
 1 ώρα. Βάζουμε τα 100 γρ. κακάο ( ή την τρούφα) σε ένα μπολ. Πλάθουμε το μείγμα σε      μπαλάκια και τα ρολάρουμε ένα- ένα στο κακάο ( ή στην τρούφα).




                                                      Καλά γλυκομαγειρέματα!