ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΡΕΒΑΝΙ




Είπα αυτή την φορά να φτιάξω ένα παραδοσιακό αλλά πολύ νόστιμο γλυκό που παρασκευάζεται με πολύ απλά υλικά και πολύ γρήγορα. Τί είναι αυτό? μα φυσικά το λαχταριστό ρεβανί! Και επειδή για πολλούς η Βέροια (που είναι και η σπεσιαλιτέ της) πέφτει κάπως μακριά ήρθε η ώρα να ανασκουμπωθείτε και να το σκαρώσετε σε μισή ωρίτσα. Αν σας περισσεύει λίγο σιμιγδάλι το έχετε σχεδόν έτοιμο! Και ιδού η συνταγή!




                                                               ΡΕΒΑΝΙ


ΥΛΙΚΑ

  1. 6 αυγά
  2. 140 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  3. 180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  4. 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  5. ξύσμα ενός λεμονιού
  6. λίγο βούτυρο για την φόρμα
  7. 50 γρ. ινδική καρύδα
     
     Για το σιρόπι

  • 350 γρ. νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. γλυκόζη



                                                   Και τώρα ανασκουμπωθείτε!


 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Στο μεταξύ χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αποκτήσουν ένα χρώμα που να πλησιάζει στην ώχρα και να είναι αρκετά αφράτο (τουλάχιστον 10 λεπτά χτύπημα). Ρίχνουμε και το σιμιγδάλι σιγά σιγά και στην συνέχεια το αλεύρι και το ξύσμα. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα (μαρίζ) καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
 Αφού βουτυρώσουμε και αλευρώσουμε μια φόρμα 24 εκ. αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
  Για να είναι και το ρεβανί μας και το σιρόπι ζεστά ξεκινάμε να το κάνουμε πριν ψηθεί το ρεβανί. Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και την γλυκόζη για 3 λεπτά και αφού το αποσύρουμε από την φωτιά το χύνουμε σιγά σιγά πάνω από το ρεβανί μέχρι να το απορροφήσει όλο το σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα. Έτοιμο!


                                                                                                              Γιώργος Γκεβρέκης

                                                     

                                                     ΚΑΛΑ ΓΛΥΚΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ