H ΓΛΥΚΙΑ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΛΙΚΗΣ






 Σε άλλη μια από τις πάμπολλες αναζητήσεις μας για γλυκούς πειρασμούς στην πόλη βρεθήκαμε σε ένα ομολογουμένως περίεργο δρομάκι των Πετραλώνων που μεταξύ ερειπωμένων νεοκλασικών και πολυώροφων πολυκατοικιών, συναντήσαμε την πολύχρωμη πρόσοψη του Alice Cakewitch. Η παιχνιδιάρικη είσοδος και η βιτρίνα με τα γλυκά μας προδιάθεσε ευχάριστα για την γευστική μας εμπειρία στον χώρο. Το μαγαζί όπως η νέα τάση διακόσμησης pastry shops ήταν διακοσμημένο θεματικά σύμφωνα με το concept Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων του Luis Caroll και αν και μικρό σε μέγεθος ωστόσο ήταν πολύ ωραίο διακοσμημένο και μας έκανε να ονειρευόμαστε πρόσκληση για τσάι με την Αλίκη και τον λαγό του παραμυθιού!





Μετά την πρώτη εντύπωση κατευθυνθήκαμε στην βιτρίνα με τα λαχταριστά γλυκά μεταξύ των οποίων αντικρίσαμε εντυπωσιασμένοι λαχταριστά cupcakes, ζουμερά κομμάτια από τούρτες, γλυκά τύπου triffle μέσα σε γυάλινα βαζάκια και πολλές επιλογές σε κέικ με σοκολάτα! Εγώ επέλεξα να δοκιμάσω την τούρτα-κέικ snickers από το γνωστό candybar. Η γεύση του ήταν πραγματικά απολαυστική με διαδoχικές στρώσεις από αφράτο κέικ σοκολάτας και βουτυρόκρεμας με επικάλυψη από σοκολάτα γάλακτος και καραμέλα. Ο συνδυασμός αυτών των γεύσεων με την μαλακή υφή του κέικ είχε σαν αποτέλεσμα να εξαφανιστεί από το πιάτο σε χρόνο ρεκόρ και μόλις μετα βίας κατάφερα να αποσπάσω ένα τελευταίο ενσταντανέ της τούρτας πριν καταβροχθισθεί!


Τόυρτα snickers


 Εξίσου λαχταριστό ήταν και το σοκολατένιο κέικ death by chocolate με ενισχυμένες δόσεις σοκολάτας σε ένα πολυώροφο κέικ- τούρτα που ενδείκνυται για σοβαρές περιπτώσεις σοκολατομανών και λοιπών γλυκοπαθών. Η εξυπηρέτηση ήταν πολύ καλή και σχετικά γρήγορη από τον βγαλμένο από γκρουπ ροκ συγκροτήματος υπάλληλο που ήταν ένας αισθητικός σουρεαλισμός σε γενικό concept ωστόσο ήταν μια ευχάριστη πινελιά στην συνολική μας εμπειρία. 
  Επίσης δοκιμάσαμε και ένα triffle με γεύση kinder bueno το οποίο σου έδινε την αίσθηση ότι τρως την συγκεκριμένη σοκολάτα σε βαζάκι με 2 στρώσεις από σοκολάτα γάλακτος και κρέμα που θύμιζε πολύ την γεμιση bueno. Aν και ήταν κάπως πιο γλυκό από ό,τι θα ήθελα με εντυπωσίασε η ποικιλία από διαφορετικές γεύσεις και γλυκά αλλά και οι επιλογές σε αλμυρά σνακ και ροφημάτων. Επιφυλάσσομαι την επόμενη φορά να δοκιμάσω και μερικά από τα cupcakes τους με τα εντυπωσιακά και λαχταριστά toppings τους καθώς επίσης και την πειραγμένη lemon pie σε βαζάκι.


death by chocolate



   Η επίσκεψή μας λοιπόν σε αυτόν τον χώρο μπορώ να πω ότι ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη και απολαύσαμε στο έπακρο τα γλυκά που δοκιμάσαμε σε ένα χώρο που θυμίζει παραμύθι και που μέσα στον αστικό ιστό της πόλης είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα από την γκρίζα καθημερινότητα που με μια πανδαισία γλυκών σε οδηγούν στον υπέροχο θαυμαστό κόσμο της Αλίκης. Εσείς θα ακολουθήσετε; 

                                                                                             Γιώργος Γκεβρέκης


 Alice Cakewitch  
    Ιούς 40-42 Πετράλωνα Αθήνα