MUFFINS ΜΕ RASPBERRIES




 Μια συνταγή παρμένη από τις ζαχαροπλαστικές παραδόσεις της Βρετανίας και είναι ότι πρέπει για τα φθινοπωρινά απογεύματα για καφέ η τσάι με την διακριτική και ραφιναρισμένη γεύση των μάφινς και την φρουτώδη έκρηξη γεύσης των raspberries. Η συνταγή είναι ιδιαίτερα εύκολη και βγαίνουν αρκετά κομμάτια ( γύρω στα 24 κομμάτια) για να τα μοιραστείτε με γνωστούς και φίλους και να απολαύσετε υπέροχες στιγμές βρετανικής κομψότητας!




                                                 Για  ανασκουμπωθείτε!



                                                              ΥΛΙΚΑ

  • 180 γρ. βούτυρο αγελάδος (θερμοκρασία δωματίου)
  • 340 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
  • 60 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ μπέικιν πάουντερ (ένα φακελάκι)
  • 200 γρ. raspberries (κατεψυγμένα προφανώς εκτός αν βρίσκεστε κάπου στην κεντρική Ευρώπη και πάνω)
  • Εσάνς από ρούμι (προαιρετικά)
                          
                                                          ΕΚΤΕΛΕΣΗ


   Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να αρχίζει να ασπρίζει. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα. Ανακατεύουμε με μία μια μαρίζ και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένα. Τέλος ρίχνουμε τα raspberries και την εσάνς. 
  Αφού ενσωματωθούν όλα τα στερεά υλικά μέσα στο μείγμα το μοιράζουμε σε φόρμες για μάφιν ή για μικρά κέικ αφού τις βουτυρώσουμε και αλευρώσουμε καλά. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25'.


 

                                               ΚΑΛΑ ΓΛΥΚΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ!




                                                                                                             Γιώργος Γκεβρέκης