MUFFINS ΜΕ RASPBERRIES




 Μια συνταγή παρμένη από τις ζαχαροπλαστικές παραδόσεις της Βρετανίας και είναι ότι πρέπει για τα φθινοπωρινά απογεύματα για καφέ η τσάι με την διακριτική και ραφιναρισμένη γεύση των μάφινς και την φρουτώδη έκρηξη γεύσης των raspberries. Η συνταγή είναι ιδιαίτερα εύκολη και βγαίνουν αρκετά κομμάτια ( γύρω στα 24 κομμάτια) για να τα μοιραστείτε με γνωστούς και φίλους και να απολαύσετε υπέροχες στιγμές βρετανικής κομψότητας!




                                                 Για  ανασκουμπωθείτε!



                                                              ΥΛΙΚΑ

  • 180 γρ. βούτυρο αγελάδος (θερμοκρασία δωματίου)
  • 340 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
  • 60 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ μπέικιν πάουντερ (ένα φακελάκι)
  • 200 γρ. raspberries (κατεψυγμένα προφανώς εκτός αν βρίσκεστε κάπου στην κεντρική Ευρώπη και πάνω)
  • Εσάνς από ρούμι (προαιρετικά)
                          
                                                          ΕΚΤΕΛΕΣΗ


   Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να αρχίζει να ασπρίζει. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα. Ανακατεύουμε με μία μια μαρίζ και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένα. Τέλος ρίχνουμε τα raspberries και την εσάνς. 
  Αφού ενσωματωθούν όλα τα στερεά υλικά μέσα στο μείγμα το μοιράζουμε σε φόρμες για μάφιν ή για μικρά κέικ αφού τις βουτυρώσουμε και αλευρώσουμε καλά. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25'.


 

                                               ΚΑΛΑ ΓΛΥΚΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ!




                                                                                                             Γιώργος Γκεβρέκης
                                                                                           
                                                                                          


Ένας άγγελος από ζάχαρη στην πόλη!





 Ένας υπέροχος παιχνιδιάρικος κόσμος γλυκών ανοίγεται μπροστά σου με το που στρίβεις στο στενό της Λασάνη! Η βιτρίνα είναι πλημμυρισμένη με περίτεχνες και λαχταριστές τούρτες ζαχαρόπαστας που εντυπωσιάζουν και με διακόσμηση που ανανεώνεται συνεχώς. Εξωτερικά με τα ρετρό λευκά τραπεζάκια θυμίζει παρισινή πατισερί. Διαβαίνοντας της είσοδο αντικρίζω έναν τοίχο γεμάτο υπέροχες τούρτες σε κάθε σχέδιο και χρώμα.Η βιτρίνα με τα γλυκά και τα κέικ ακόμα πιο πειρασμός γεμάτη με κέικ όπως carrot cake, red velvet cake, new york cheese cake και πληθος cupcakes και cookies. Και το όνομα αυτού Sugar Angel!




   Όπώς σε προδιαθέτει και το όνομα του χώρου οι γεύσεις του είναι αγγελικές με γλυκά που ακολουθούν την τάση πολλών cafe που σερβίρουν γλυκά να προσανατολίζονται σε αμερικάνικων τεχνικών ζαχαροπλαστικής τόσο στις συνταγές όσο και στην εμφάνιση. Οι τούρτες που θα αντικρίσετε λοιπόν είναι σε xl χορταστικό μέγεθος σε στρώσεις και με γενναιόδωρες μερίδες. Μπορείτε μάλιστα να παραγγείλετε μια ολόκληρη τούρτα για το σπίτι αλλά και να απολαύσετε ένα χορταστικό κομμάτι συνοδευτικό για τον καφέ σας!






Σε μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη με την πληθώρα των επιλογών σε φαγητό και γλυκό ο συγκεκριμένος χώρος ήρθε να συμπληρώσει το πάζλ των γαστρονομικών επιλογών της πόλης. Από το 2009 που άνοιξε προσελκύει πλήθος κόσμου που έρχεται να απολαύσει τα εξαιρετικά γλυκά του σε έναν χώρο state of the art με πινελιές από retro αισθητικής αντικείμενα που μας πάνε πίσω στην παιδική μας ηλικία με αυτοκινητάκια παιδικά και παιχνίδια μιας άλλης εποχής που μας μεταφέρουν σε ένα κόσμο χαρούμενο και χαλαρωτικό και μας κάνει να ξεχνάμε τα προβλήματά μας για λίγο.








 Ήρθε λοιπόν η ώρα της δοκιμής! Το carrot cake που δοκίμασα ήταν εξαιρετικό με πολύ απαλή κρέμα τυριού και αρκετά ζουμερό κέικ που αφήνει αρκετά καλή επίγευση στο τέλος και αρκετά μεγάλο σε μέγεθος κομμάτι με διπλή στρώση από κέικ και εσωτερικά με γέμιση από την κρέμα της επικάλυψης. Στο τραπέζι βρέθηκε όλως τυχαίως ένα cheese cake με κλασσική γεύση πολύ καλύτερο από ανάλογα που έχω δοκιμάσει στο παρελθόν. Επίσης δοκίμασα το nude cake το οποίο ήταν ένα διώροφο κέικ σοκολάτας με κρέμα και σως φράουλας σαν επίστρωση. Εξαιρετική επιλογή και αυτό με το κέικ να γεμίζει τον ουρανίσκο με πλούσια γεύση σοκολάτας και να δροσίζει παράλληλα την γευστική παλέτα των γεύσεων με την απαλή κρέμα και την λαχταριστή σως φρέσκιας φράουλας που αναδευκνύει την γεύση της σοκολάτας.




Carrot cake      


Nude cake

 Οι λάτρεις των γλυκών θα ενθουσιαστούν και θα σίγουρα θα γίνει μια αγαπημένη γωνιά στην πόλη για να χαλαρώσουν και να ζήσουν μια υπέροχη γευστική εμπειρία για να συνεχίσουν την μέρα τους με μια πιο αισιόδοξη νότα. 
 AT SUGAR ANGEL WE TRY TO MAKE EVERY DAY A BIT SWEETER. JOIN US FOR A SWEET CAUSE. Αυτό είναι το μότο του Sugar angel που με απλό τρόπο μας καλεί να γίνουμε μέρος του κόσμου του και νομίζω το καταφέρνει!
 Αυτό που μένει είναι μια επίσκεψη στην συμπρωτεύουσα για το διαπιστώσεις από κοντά. Γιατί καλά τα τρίγωνα και τα γεμιστά τσουρέκια αλλά και μια γευστική εμπειρία που σε στέλνει στη άλλη άκρη του Ατλαντικού δεν είναι και άσχημη έτσι; 



                             












Sugar Angel workshop and coffee
                                                            Λασάνη 1 Θεσσαλονίκη


ΚΑΛΑ ΓΛΥΚΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ!


                                                                                        Γιώργος Γκεβρέκης