DINNER IN THE SKY ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΑΛΕΡΤΑ








Μια πρόταση για ένα γεύμα στον αέρα μια ηλιόλουστη ανοιξιάτικη Κυριακή δεν θα μπορούσε να μας εξιτάρει περισσότερο και έτσι ξαφνικά βρεθήκαμε στην Τεχνόπολη στο Γκάζι στα 50 μέτρα πάνω από το έδαφος σε μια εμπειρία που ήταν πραγματικά μοναδική! 
  Το event διοργανώθηκε στα πλαίσια του φεστιβάλ παραδοσιακών προϊόντων και ποτών του περιοδικού  Αθηνόραμα "Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις- Άνοιξη 2015" και ήμασταν από του τυχερούς που επιλέχθηκαν να δοκιμάσουν τις γευστικές προτάσεις του γνωστού chef patissiere Διονύση Αλέρτα σε μια πλατφόρμα που με την βοήθεια ενός γερανού θα μας έδινε την δυνατότητα να δούμε την Αθήνα από ψηλά απολαμβάνοντας τις γλυκές δημιουργίες του Διονύση.
 Πριν όμως ζήσουμε αυτή την εμπειρία έχοντας αρκετό χρόνο, κάναμε μια βόλτα στην έκθεση τροφίμων δοκιμάζοντας πολλά εκλεκτά εδέσματα από όλη την Ελλάδα. Η ποικιλία ήταν πραγματικά θαυμαστή και η έκθεση εκτείνονταν σε όλους του χώρους της Τεχνόπολης με προϊόντα όπως αλλαντικά από κουνέλι, αυγοτάραχο Τρικάλων, λαλάγγια Καλαμάτας, ζυμαρικά διαφόρων γεύσεων με παραδοσιακά υλικά, τρούφα και γευστικότατη σφακιανή πίτα με κρητικό μέλι καθώς και άλλα delicatessen προϊόντα.
 Οι επισκέπτες μπορούσαν να γευτούν και μεγάλη ποικιλία από κρασιά και μπύρες από παραγωγούς ανά την Ελλάδα αλλά και να απολαύσουν μουσικές συναυλίες που διοργανώθηκαν στα πλαίσια του τριήμερου αυτού. Επίσης διοργανώθηκαν και master classes από διάσημους chef και επαγγελματίες του χώρου για όσους ήθελαν να πάρουν γνώσεις και συμβουλές σχετικές με την μαγειρική και ζαχαροπλαστική.


Μερικά από τα περίπτερα της έκθεσης











Χειροποίητες καραμέλες σε ποικιλία γεύσεων
    







 Μετά από την γευσιγνωστική μας βόλτα στην έκθεση ήρθε η ώρα να οδηγηθούμε στα ουράνια χάρη στο project Dinner in the sky! Συνοδοί μου σε αυτό το γεύμα είναι η Ηρώ Δήμου και Ευαγγελία Κνισοβίτη ( γνωστές και από τις Γλυκές αναζητήσεις) .  Μετά τις αναγνωριστικές φωτογραφίες με τον Διονύση Αλερτά αφήνουμε τα προσωπικά μας αντικείμενα στα ειδικά διαμορφωμένα ντουλαπάκια και οδηγούμαστε στην πλατφόρμα, προσδενόμαστε στις αναπαυτικές μας θέσεις και είμαστε έτοιμοι για απογείωση!




Παρέα με τον Διονύση Αλέρτα





















 Η διαδικασία της ανόδου ξεκίνησε και ενθουσιασμένοι αρχίσαμε να απολαμβάνουμε την θέα που μας παρείχε η πλεονεκτική μας θέση στα 50 μέτρα από το έδαφος! Ο σεφ πατισιέ Διονύσης Αλερτάς αμέσως ξεκίνησε να παρασκευάζει μια κρεμέ λεμονιού που στην συνέχεια θα μας μοιραζόταν στον καθένα από μας για να δοκιμάσουμε. Η κρεμέ ήταν απολαυστικότατη, είχε την απαραίτητη οξύτητα του λεμονιού χωρίς να ενοχλεί και η υφή της ήταν πολύ απαλή με ντελικάτη γεύση που συνοδευόταν από βατόμουρο και πέρλες σοκολάτας. Τα μπολάκια που μας δόθηκαν την γευσιγνωσία ήταν κάπως μικρά αλλά καμιά φορά ισχύει το less is more.




Η κρεμέ λεμονιού












Η θέα από το εναέριο εστιατόριο του dinner in the sky!




 Ο σεφ μας συνέχισε να παρασκευάζει το δεύτερο γλυκό που ήταν μια μους σοκολάτας με σοκολάτα varlhona. Ξεκίνησε με μια γκανάς σοκολάτας στην οποία προσέθεσε χτυπημένη σαντιγί ώστε να δημιουργήσει μια απαλή μους σοκολάτα την οποία διακόσμησε με κομμάτια από κονφί λεμονιού. Ο σεφ ήταν άνετος και ευχάριστος κατά την διάρκεια της γευσιγνωσίας και πρόθυμος να φωτογραφηθεί αλλά και να λύσει τις οποιεσδήποτε απορίες των παρευρισκομένων σχετικά με τις τεχνικές που χρησιμοποιούσε στα γλυκά με χιούμορ και ευχάριστη διάθεση!
 Ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε και το δεύτερο γλυκό το οποίο ήταν ιδιαίτερο γευστικό. Στην βάση χρησιμοποίησε cramble σοκολάτας για να δώσει διαφορετικές υφές στην γευστική εμπειρία. Ιδιαίτερα ισορροπημένο με το κονφί λεμονιού να ταιριάζει απόλυτα με την σοκολάτα και σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή θέα της Ακρόπολης και του Λυκαβηττού έκανε την εμπειρία μας μοναδική!








Ο Διονύσης Αλέρτας επί το έργον









Το κλίμα ήταν ευχάριστο, όλοι οι 25 επιβαίνοντες στο εναέριο εστιατόρια ήταν ενθουσιασμένοι και βγάζοντας selfies και κοινοποιώντας τα στα κοινωνικά δίκτυα απολάμβαναν την θέα και τα γλυκά του σεφ πατισιέ που χωρίς να το καταλάβουμε πέρασε η μία ώρα που είχαμε στην διάθεσή μας για το γεύμα και άρχισε η κατάβαση μας στο έδαφος. Όλοι ευχαριστήσαμε τον σέφ με ένα θερμό χειροκρότημα και φύγαμε γεμάτοι από την μοναδική εμπειρία που μας προσέφερε το ιδιαίτερο αυτό εστιατόριο που σε πάνω από 150 χώρες δίνει την δυνατότητα στους τολμηρούς της γαστρονομίας να απογειώσουν την γευστική εμπειρία ενός γεύματος!






Μους με σοκολάτα varlhona









                                                              Γιώργος Γκεβρέκης