ΓΛΥΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ : NEW YORK CHEESECAKE





Στο 9ο επεισόδιο των "γλυκών αναζητήσεων" λοιπόν αποφασίσαμε να μεταφερθούμε νοερά στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού και να φτιάξουμε ένα γλυκό που αγαπούν πολύ οι Αμερικανοί και το φτιάχνουν σε κάθε περίσταση ιδιαίτερα στην αγαπημένη πόλη της Νέας Υόρκης! Το New York Cheesecake διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα καθώς για την ολοκλήρωσή του απαιτείται ψήσιμο στον φούρνο. Επίσης στο τυρί κρέμα προστίθενται και αυγά που κάνουν την κρέμα πιο πλούσια και απολαυστική!
  Η ιστορία με το cheesecake στην Νέα Υόρκη ξεκινάει στις αρχές του 20ου αιώνα από τον Arnold Reuben ο οποίες διατηρούσε κατάστημα με sandwiches και καταγόταν από την Γερμανία. Η έμπνευση για το γλυκό του ήρθε όταν ήταν καλεσμένος σε ένα δείπνο όπου η οικοδέσποινα σέρβιρε ένα είδος τυρόπιτας. Έτσι λοιπόν γοητεύτηκε τόσο πολύ από αυτό το γεύμα που με τις κατάλληλες παραλλαγές οδηγήθηκε στην δημιουργία του New York cheesecake. Και από τότε έγινε ένα από τα αγαπημένα γλυκά της Αμερικής αλλά και ολόκληρου του κόσμου.
  Κανονικά το New York cheesecake σερβίρεται χωρίς κάποια επικάλυψη από φράουλα η γλυκό του κουταλιού παρά μόνο ως συνοδευτικό στο πλάι. Σαν παραλλαγή χρησιμοποίησα γλυκό του κουταλιού κεράσι. Ας δούμε λοιπόν πώς το φτιάξαμε!


















ΥΛΙΚΑ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ


  • 250 γρ μπισκότα digestive
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος soft λιωμένο


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 αυγά
  • 75 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • γλυκό του κουταλιού κεράσι


                                                              ΕΚΤΈΛΕΣΗ



  Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι εώς ότου γίνουν σκόνη και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να πάρει την υφή βρεγμένης άμμου. Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. πάνω σε ένα ταψί απλώνουμε το μείγμα του μπισκότου. Το πιέζουμε με τα χέρια μας έτσι ώστε να γίνει μια επίπεδη και συμπαγής βάση.
  Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε την βάση για 10 λεπτά
Χτυπάμε στο μεταξύ στο μίξερ, την κρέμα τυριού με την ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Μόλις μαλακώσει το τυρί, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί τι μείγμα. Ενσωματώνουμε στην συνέχεια και την κρέμα γάλακτος.
   Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην προψημένη βάση και απλώνουμε μέχρι να καλύψει ομοιόμορφα όλη την βάση. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 35-40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει και απλώνουμε και το γλυκό κεράσι από πάνω.





                                 
 Το βίντεο της συνταγής θα το βρείτε στο παρακάτω Link!



















ΚΑΛΑ ΓΛΥΚΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ


                         Γιώργος Γκεβρέκης