ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΓΛΥΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ"






  Μετά από ένα χρόνο αναμονής επιτέλους η γνωστή παρέα των "Γλυκών αναζητήσεων" επιστρέφει! Έτσι λοιπόν η Βάσια Γιαννακέλου, η Ηρώ Δήμου, η Ευαγγελία Κνισοβίτη αλλά και ο νέος μας cameraman Φραντζέσκος Σαρδής (ο οποίος εκτέλεσε και χρέη  φωτογράφου) ξεκινήσαμε γύρισμα για ένα ακόμα επεισόδιο και άλλη μια λαχταριστή συνταγή! Επειδή κατά διαστήματα έχουμε φτιάξει πολλά γλυκά με σοκολάτα, αυτή την φορά επιχειρήσαμε να φτιάξουμε μια παραδοσιακή συνταγή που μπορεί να την φτιάξει κάποιος πολύ εύκολα και γρήγορα με υλικά που έχει ο καθένας στο ψυγείο του.




 Αφού λοιπόν συγκεντρώσαμε όλα τα απαραίτητα υλικά ξεκινήσαμε να φτίάξουμε την συνταγή γεμάτοι κέφι και όρεξη και με τα αρώματα του ξύσματος πορτοκαλιού να σπάνε την μύτη μας, σίγουροι για ένα πολύ νόστιμο γευστικό αποτέλεσμα. Φώτα κάμερα πάμε!




 Η συνταγή για την πορτοκαλόπιτα είναι η εξής :


                                                 ΥΛΙΚΑ


  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 400 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 5 αυγά 
  • 1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
  • 20 γραμμάρια baking powder (1 φακελάκι)
  • εσάνς πορτοκαλιού (μερικές σταγόνες)

            ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού



                                 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΣΚΟΥΜΠΩΘΕΙΤΕ


  Ανοίγουμε το φύλλο, το κόβουμε σε λωρίδες και το αφήνουμε να ξεραθεί για 30' περίπου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε διαδοχικά και τα υπόλοιπα υλικά χτυπώντας τα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Θρυμματίζουμε τα ξεραμένα φύλλα μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας και το ρίχνουμε σε ταψάκι ή πυρέξ.
 Ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα για 25-30' μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για περίπου 20'. Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν για 8'. Περιχύνουμε την πίτα με το ζεστό σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για ολόκληρη την εκπομπή κάντε κλικ εδώ :









Η στιγμή  του σιροπιάσματος έφτασε και ρίξαμε το καυτό σιρόπι στην πορτοκαλόπιτά μας ! Ήρθε η ώρα της δοκιμής του δημιουργήματός μας. Το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα απολαυστικό και η πορτοκαλόπιτα είχε πολύ ωραία πορτοκαλένια και κρεμώδη γεύση με την κατάλληλη γλύκα από το σιρόπι να ολοκληρώνει την εμπειρία της γευσιγνωσίας!








Το γλυκό προφανώς δεν έμεινε για πολύ μέσα στο ταψί, τα κομμάτια μοιράστηκαν στα παιδιά που έμειναν ενθουσιασμένοι από το γευστικό αποτέλεσμα! Ας ελπίζουμε η επόμενη εκπομπή να γίνει πιο σύντομα αυτή την φορά. Μέχρι τότε καλά γλυκομαγειρέματα!






   

                                                                                                        Γιώργος Γκεβρέκης